Featured Work / View All

Wrap House Prev: Aspen Middle School Next: Nove 1

Aspen

501 Rio Grande Place

Suite 104

Aspen, CO 81611

+1 970 920 9428

Boulder

3550 Frontier Avenue

Unit A-2

Boulder, CO 80301

+1 720 277 0098

Location

Aspen, CO

Awards

2011 AIA Colorado West Merit Award

2011 Aspen HPC Preservation Honor Award

Situated in the East End of Aspen, this small property is part of a Lot Split and was required to ‘respond’ to its immediate Historical Swiss-Style neighbor in its massing, proportions and materials. The challenge was to respect the neighboring house, while still creating an original concept that catered to a cleaner, modern gesture that fit the clients. The house is three levels with a floating stair linking the floors which also serves as a light shaft to the lower level with its open detailing and light.

Creating a sense of privacy while still allowing the interior spaces to be wide open to accept as much light and views is a central aspect of the design. One way that this was achieved was by maximizing deck space, but to have the solid railing dissipate and transform in areas; so as to let the openness of the house breathe all the way through.